Segona onada del treball de camp de l’Enquesta de mobilitat en dia feiner!

En aquesta 2a edició de l’enquesta es fan preguntes específiques sobre els impactes del preu dels títols de transport públic i l’ús i percepció de la T-Mobilitat

25/09/2023

EMEF 2023 - 2a onadaL’Institut Metròpoli, per encàrrec de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), posa en marxa la segona onada del treball de camp de la 21a edició de l’Enquesta de mobilitat en dia feiner 2023 (EMEF 2023).

Ja s’ha començat a realitzar l’enviament de cartes a les persones seleccionades per contestar l’enquesta. Les entrevistes on-line i telefòniques d’aquesta segona onada s’iniciaran el dimecres 27 de setembre.

En aquesta 2a edició de l’enquesta 2023 es fan preguntes específiques sobre els impactes del preu dels títols de transport públic i l’ús i percepció de la T-Mobilitat. Per altra banda, es mantenen la resta de preguntes en relació als desplaçaments del dia laborable anterior a l’enquesta i les preguntes del bloc conjunt d’opinió.

La segona onada del treball de camp es realitza durant els mesos d’octubre i novembre del 2023. El treball de camp el fa l’empresa Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública S.L (GESOP), sota la supervisió del Institut Metròpoli.

Igual que en les darreres edicions, l’EMEF 2023 ha optat per la utilització de dos mètodes alternatius de recollida d’informació: entrevistes on-line i entrevistes telefòniques.

Objectius de l’EMEF

L’EMEF és una operació estadística oficial, inclosa en el Programa anual d’actuació estadística pel 2023, de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Té com a principal objectiu conèixer les característiques bàsiques de la mobilitat en dia feiner (de dilluns a divendres no festius) de la població de 16 anys i més residents a la província de Barcelona. Es planteja com una eina estadística que dotarà a l’ATM de coneixement per orientar la planificació i la gestió, a curt i mig termini, del sistema de transport.

Per tal de conèixer els patrons generals de mobilitat dels residents de la província de Barcelona i quina percepció tenen dels diferents mitjans de transport (ja siguin públics o privats, motoritzats o no motoritzats), s’entrevisten en el total del treball de camp del 2023 a més de 11.300 persones sobre una mostra preseleccionada.

  • Si desitges més informació sobre l’enquesta, pots trucar al telèfon gratuït 900 264 720, en horari de dilluns a divendres de 9:30 h a 21:30 hores i dissabtes de 10 h a 16 hores
  • Si ho prefereixes, pots consultar la pàgina web de l’Institut Metròpoli i el web de l’OMC
  • Una vegada finalitzada l’operació estadística, els principals resultats seran publicats en aquests dos portals web
  • Per més informació, la trobaràs a EMEF 2023

Totes les notícies