La cordialitat, la confiança i el suport mutu són habituals en les relacions de veïnatge als edificis metropolitans
És un dels resultats de l'informe monogràfic La convivència als edificis i barris metropolitans on es presenten les dades de l'edició de 2022 de l'Enquesta de Relacions Veïnals i Convivència de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (ECAMB) que duu a terme l'Àrea de Convivència i Seguretat Urbana de l'Institut Metròpoli
17/01/2024
Les relacions més freqüents entre veïns i veïnes de l’edifici són les mostres de cortesia i reconeixement, com ara saludar-se o mantenir converses breus.
La majoria de la població metropolitana pensa que el tracte veïnal és cordial i respectuós, que es pot confiar en la majoria dels veïns i veïnes de l’escala i que aquests s’ajuden en cas de necessitat.
Amb tot, un 16% de la població metropolitana afirma haver viscut un conflicte amb els seus veïns i veïnes de l’edifici al darrer any. El soroll veïnal és el motiu més freqüent dels conflictes en la convivència veïnal.
Bona part de la població, aproximadament la meitat, sol passar el seu temps de lleure al barri i utilitza les places i parcs d’aquest. La majoria surt a passejar o caminar pel barri amb bastant o molta freqüència, i una proporció elevada de persones està molt o bastant d’acord en el fet que el seu barri està a prop o disposa de parcs, zones verdes i espais naturals, així com que és un barri adequat per la infància.
Ara bé, aproximadament la meitat de la població metropolitana considera que la circulació de vehicles i la brutícia o el mal estat de conservació són un problema que dificulta la convivència al barri.
- Podeu llegir l’informe complet La convivència als edificis i barris metropolitans