Tornar a projectes

Diagnóstico y propuestas de intervención sobre el bienestar, desigualdades y necesidades socioeducativas de la población infantil y adolescente tras la COVID-19 (INFAPOST)

Entitat finançadora: Ministeri de Ciència i Innovació a través de la convocatòria 2020 d’ajuts a projectes d’I+D+i (REF: PID2020-119011RB-I00).

Entitat coordinadora: Universitat del País Basc/Euskal Herriko Unibertsitatea i Universitat de Huelva.

Entitats participants:

  • Institut Infància i Adolescència de Barcelona
  • IERMB
  • Universitat Pablo de Olivade (Sevilla)
  • Universitat de Cádiz
  • Fundació Pere Tarrés-Universitat Ramon Llull (Barcelona)

Durada del projecte: 36 mesos (entre 2021-2024)

Investigador principal: Naiara Berasategui (Universitat del País Basc/Euskal Herriko Unibertsitatea) i Iván Rodríguez-Pascual (Universitat de Huelva).

Investigadors de l’Institut Metròpoli: Mari Corominas Pérez

Import: 51.304€

Resum:

La població infantil no només va patir un confinament particularment restrictiu, sinó també una forta invisibilització en el discurs polític i la pròpia agenda investigadora. Cal revertir aquesta invisibilització i disposar d’eines que descriguin amb detall la seva situació, expectatives i necessitats, amb èmfasi en la infància més vulnerable. A través d’un enfocament d’utilitat pública i comptant amb una metodologia mixta que situa nenes i nens com a informants clau juntament amb les persones adultes, aquest projecte es planteja identificar les àrees prioritàries d’intervenció per combatre l’impacte de les múltiples desigualtats que la pandèmia ha introduït o accentuat en la infància i adolescència.

Consulta la pàgina web del projecte