Les demandes dels nens: una mirada directa a l’escola per millorar el seu benestar

L'Agenda dels Infants recull les veus dels més petits, amb 11 demandes i més de 100 idees per crear escoles més segures, inclusives i adaptades a les seves necessitats

23/09/2024

El nou document elaborat a partir de l’Agenda dels Nens, en la seva segona edició, recull les principals demandes dels nens i nenes de Barcelona dirigides a les escoles. Aquest projecte, impulsat per l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona, proporciona una visió detallada de les inquietuds i propostes dels nens enfocades en la millora del seu benestar escolar. El document recull 11 demandes centrals, cada una acompanyada per propostes d’actuació concretes per part d’escoles i altres agents implicats en la seva educació. 

Entre les demandes més destacades, els nens demanen més implicació per part de les escoles en la lluita contra l’assetjament escolar, amb una petició explicita per intensificar les mesures preventives i punitives. Una altra reivindicació clau és la millora del benestar emocional, amb l’exigència de més espais per parlar dels seus sentiments i inquietuds, i l’accés de suport psicològic quan sigui necessari, així com un sistema educatiu més flexible i adaptat a les seves necessitats individuals. 

Aquestes propostes són només una part d’un conjunt més ampli de recomanacions que inclouen millores en els espais escolars, com patis oberts fora de l’horari escolar i una educació més adaptada a les necessitats dels nens, fomentant la creativitat i la cooperació. L’institut Infància i Adolescència destaca la importància d’escoltar les veus dels més joves per crear un entorn educatiu on els nens i nenes puguin desenvolupar-se plenament. 

Totes les notícies