Tornar als estudis

Salut i qualitat dels entorns alimentaris a Barcelona (European PASTA city)

Any de realització: 2021

Equip:

  • Marta Garcia-Sierra
  • Xavier Garcia
  • Elena Domene. Àrea de Sostenibilitat Urbana de l'Institut d'Estudis Regionals
  • Metropolitans de Barcelona.

Institució: AMB

L’estudi analitza l’accés que té la població metropolitana a l’oferta alimentària de proximitat i determina un percentatge minoritari en què aquest accés és molt inferior al que hauria de ser. En concret, a l’àmbit metropolità, un 52,74% de la població viu a una distància inferior a 250 metres d’un supermercat i un 94,03% a una distància igual o inferior a 1.000 metres. El percentatge d’habitants amb privacions que resideixen en àrees on l’accés a supermercats és deficitari és inferior a l’1%, unes 8.700 persones, situades en barris com Torre Baró (Barcelona) o nuclis urbans petits i disseminats. És el que es coneix com a desert alimentari, zones que combinen dues característiques: no hi ha oferta comercial de fruites i verdures fresques i existeix un predomini de llars amb rendes baixes.

Descarregueu l’informe:

Salut-qualitat-entorns-alimentaris-Barcelona-PASTA-Informe

Garcia-Sierra, M. [Marta]; Garcia, X. [Xavier]; Àrea de, E D. [Elena Domene.]; de Barcelona., M. [Metropolitans]. (2021). Salut i qualitat dels entorns alimentaris a Barcelona (European PASTA city)
https://www.institutmetropoli.cat/ca/estudi/salut-i-qualitat-dels-entorns-alimentaris-a-barcelona-european-pasta-city/