Les persones usuàries puntuen amb un 7,85 la qualitat dels parcs metropolitans

La pandèmia ha implicat una revalorització ciutadana d’aquests equipaments, que aporten salut i qualitat de vida

24/11/2021

satisfacció parcs_AMB

Els més de 5.700 ciutadans enquestats per l’AMB, en col·laboració amb l’IERMB, en un total de 47 parcs, destaquen la proximitat, la tranquil·litat i el disseny dels espais verds.  La pandèmia ha implicat una revalorització ciutadana d’aquests equipaments, que aporten salut i qualitat de vida.

La valoració dels parcs metropolitans és cada vegada més bona. El 2021 els usuaris han puntuat amb un 7,85 (sobre 10) de mitjana la qualitat percebuda en aquests espais. Aquesta valoració assoleix la puntuació més elevada de tota la sèrie des del 2007.

Es tracta d’un fet especialment remarcable en el moment actual, en què la crisi sanitària derivada del coronavirus ha comportat la restricció dels moviments i les llibertats de les personesL’augment dels desplaçaments dins els municipis durant els confinaments perimetrals, les restriccions en l’ús de locals tancats i la cerca d’espais lliures i saludables on dur a terme les activitats quotidianes amb garanties de distància física i seguretat, han comportat un increment del valor d’ús dels parcs 

Davant d’aquest escenari, els parcs metropolitans s’han erigit com un espai imprescindible per a la vida de les persones i així ho constaten les valoracions de l’edició present. Cal destacar que tots els parcs han aprovat i que els usuaris els troben millor del que s’esperaven abans d’anar-hi. Aquest fet implica un augment important de la satisfacció ciutadana.

Enguany, el Jardí Botànic de Barcelona obté la millor valoració de tota la xarxa de parcs, amb un 8,74 (sobre 10) de valoració.

5.713 entrevistes presencials

Les conclusions provenen d’un estudi que l’AMB ha portat a terme durant el mes de maig, en col·laboració amb l’IERMB, amb un total de 5.713 entrevistes presencials repartides entre 47 parcs metropolitans. A cadascun dels parcs s’han realitzat entre 100 i 150 entrevistes amb l’objectiu de garantir un 95,5 % de nivell de confiança en l’estudi.

L’informe ens fa saber que les variables més ben valorades pels usuaris són la proximitat, la tranquil·litat i el disseny del parc. D’altra banda, exposa que els principals motius de la visita són: passejar/descansar, passejar el gos i el lleure dels infants.

Pel que fa a la freqüència i moment de la visita, gairebé la meitat dels usuaris visiten diàriament algun parc i un 31,14 % ho fa setmanalment.

Aquest estudi compleix 14 anys de la primera edició, que va tenir lloc l’any 2007, i des d’aleshores té una freqüència bianual. Es tracta d’una activitat estadística i el seu objectiu principal és determinar el perfil dels visitants, els seus hàbits d’ús i la seva opinió i valoració sobre diferents aspectes de la gestió i l’estat dels parcs metropolitans, a fi de planificar millor les actuacions que s’hi han de portar a terme.

L’Enquesta als usuaris de la xarxa de parcs metropolitans 2021 s’ha dut a terme en col·laboració amb l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans Barcelona (IERMB), que realitza el control i seguiment del treball de camp, l’explotació de les dades i la realització dels informes.

Totes les notícies